ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ 0ΡΕΙΝΗΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΣΚΑ 25-26/07/2020

Η ιερή μνήμη ενός Αγίου αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά ιδιαίτερα για την Ενορία, η οποία πανηγυρίζει και δέχεται την τιμή από τον Άγιο, στο όνομα του οποίου εγκαινιάσθηκε ο Ιερός Ναός της. Επίσης είναι αφορμή χαράς, και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της. Αυτή τη χαρά και την πνευματική αγαλλίαση θα νοιώσουν για μια ακόμη φορά οι χριστιανοί της Ενορίας του Ασκά αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, κατά την ετήσια αυτή μεγαλοπρεπή και λαμπρή πανήγυρη των προστάτιδων αυτής της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Χριστίνας την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουλίου.

Η Αγία Παρασκευή και η Αγία Χριστίνα, όπως και όλοι οι Άγιοι, είναι οι οδοδείκτες της ζωής μας, που μας δείχνουν το δρόμο για το Θεό, είναι οι «Ολυμπιονίκες» της ζωής παράδειγμα πνευματικού αγώνα, πίστης ταπείνωσης, υπομονής, εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού, αγάπης , απλότητας, πνευματικής σοφίας και προσφοράς.

Σας προσκαλούμε όλους να έλθετε να συνεορτάσουμε τη μνήμη αυτών τως μεγάλων Αγίων.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών θα είναι το εξής:

Σάββατο 25 Ιουλίου 6,30 μ.μ. πανηγυρικός Εσπερινός

Κυριακή 26 Ιουλίου 6,30 π.μ. Όρθρος και θεία Λειτουργιά.

Κυριακή 26 Ιουλίου 6,00 μ.μ. Εσπερινός και παράκληση στην Αγία Παρασκευή.

Επίσης από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ θα υπάρχουν προς αγιασμό των ευλαβών προσκυνητών τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Ιωακείμ και Άννας, του Αγίου Παντελεήμωνος και του Αγίου Νεκταρίου.

Ο Ιερός Ναος της Αγίας Παρασκευής την ημέρα της εοτρής θα είναι ανοικτός από το πρωί στις 6,30 μεχρι τις 8,30 το βραδυ.